Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#11

С птичата - внимателно. Най-добре сироп, с 10-20 към едно тор и вода в бидон на слънце, докато засмърди непоносимо. Полива се с течността ;) Ако това Ви иде много, малко тор с много вода и поливки.
Тоя лимон може да го спаси само слънцето -навън, на течение и възможно най-много слънце. Тор - не веднага, чак след като покаже признаци на растежен импулс.
Причините - или е държан на топло зимата или акари. Други варианти - преполиване или засушаване....
И моля, да се вземе предвид, че НЕ СЪМ последна инстанция. Аз бих направил така, а какво ще сторите Вие, това е личен избор и аз не нося отговорност за него!)
Отговори
#12

Благодаря, Иво Smile. Всеки съвет е добре дошъл и особено от човек с опит. Това са лимоните на майка ми, а тя вече 50г си ги обгрижва и имат сантиментална стойност за нея, така че ще предам по-нататък...
Отговори
#13

Ааа, горе съм изтървал нещо много важно!) Сиропът се разрежда още веднъж десет към едно - просто птичата тор е силна! Една цветарка от друг форум си произвеждаше достатъчно за саксиите само от личното си папагалчеSmile Или поне така твърдеше, но съм склонен да и вярвам, за няколко саксии е предостатъчно.
Отговори
#14

Няма отделна тема за кивито, за това ще пиша тук.
От 5 г имам голям мерак за киви, но все нещо става и съм в изходна позиция. Климатът при нас е благоприятен, така че и тази година пробвам отново.
Първото ми киви беше някакво дребноплодно, което изкара 3г и изсъхна без видима причина есента. Веднага купих нови 2бр- Джени. Изсъхнаха след 1г.
Сега, след доста четене взех едно мъжко Томури за 2 женски Хейуърд от Палмцентър. Много хубави растения, които обаче не знам кога да засадя в градината. На места съветват да бъде средата на май, а другаде- края на март. Вече се събудиха, пускат листа и мисля, че ще им е по-добре в градината.
Ако има кивовъди с опит, да да дадат съвет, моля...
   
Отговори
#15

Искам да пресадя един лимон в по-голям съд, каква почва обича?
Имам торф, компост?

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори
#16

Роуз, почвата трябва да е богата, лесно отцедлива (за това помага примесването с компост и пясък). Не трябва да е варовита, цитрусите не я обичат. Може да прибавиш и угнил оборски тор, ако имаш.
Отговори
#17

Благодаря! Icons8-flower-bouquet-96

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/