Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сибирски кедров бор - Pinus sibirica, Pinus cembra var. sibirica
#21

Нищо за южно изложение не писах..Само отбелязах, че трябва да се сложи откъде коя страна, аз сложих етикетка от юг, за да знам че е юг, бих могла да я сложа и на север,.Но просто отбелязах коя страна на саксията.Трябва да се засади етикетка-юг на юг, когато слагат в градината.Нищо повече..Не е фатално, ако не запазиш ориентира на страните, но по-долго ще се адаптират новозасадените..Борчета кедърчета сложи на рехава сянка, така растат и в природата:там ги крият клонките на другите дървета от ярко слънце. Почвата трябва да бъде винаги влажна , но не да е мокра. Може да се използва мулча, като при ацерчета .Две са нужни, по-добре са три, за да не бъдат празни шишарките, опрашването подобрява реколтата.но до реколтата много е дълго..Аз държа кедърчето на Тихомир под сянката на цвете на прозореца. Сигурно след три години ще го сложа в градината си.
Направи поръчка за европейските кедърчета и корейски, ако намериш ги в колективните поръчки. Там присадени са и растат бързо. Пиния е по-топлолюбива , нея не знам къде можеш да засадиш..При мен расте на балкона на завет..Вече е 1 м височина, красавица е..

"... можем да пораснем с дърветата и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
Отговори
#22

Да и аз мисля така (дано да получа борче) да си го гледам около три години вкъщи. Имаме едни борове, които са засадени преди 40 години и сега са над 30 метрови Smile.Мисля да сложа борчета в домашни условия в северозападна стая. Там честно казано никога не огрява ☀️- то. Благодаря за обяснението Alina Smile
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/