Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Светкавични потребности :))
Smile 

Моят съвет е самоходна косачка. Много по-лека е от обикновената бензинова.
Като включа на самоход, подтичквам след нея.
Колкото до двигателя, нас ни посъветваха да е Briggs&Stratton. Добър е наистина.
При нас тревата е доста и е лесно с новата косачка.
Със обикновената си беше трудно, особено нагоре по лекия наклон.
Отговори

А със самоходната как изглежда тревата след косенето? На пътечки ли изглежда? Аз кося само с електрическа, и съм стигала само до 50- 60м кабели (три кабела) Smile, но много се дразня когато тревата поляга само в една посока, например ако е висока и по-влажна, затова постоянно движа косачката напред -назад в различни посоки. Което си се равнява направо на две косенета Smile
Самоходната си я представям само за големи площи без маневриране.

Навън, ако започна да кося навреме, докато тревата е малка, не се налага да ползвам тример. Минавам с косачка и свален кош.
Станат ли дебели стеблата, само бензинова коса върши работа, но е непосилно за жена. При тримера кордата се къса много често.

[Изображение: 5.1.2014+%25D0%25B3.+12-04-16+%25D1%2587..jpg]
Отговори

Сега като се замислям май е на редове, но то е само след  косенето -първия ден , след това няма редове.
То самохода е само като тръгнеш да косиш направо. Ако не го включиш, си е обикновена косачка.Движиш я
напред-назад, както искаш.
Другото, което се сещам - самоходната ни косачка е с пластмасов корпус и е много по-лека от старата,
която е с метален. Иначе и двете са бензинови и с мотора, който писах по-горе. Сега старата стои за резерва.
Отговори

И тримерът, и косачката ми са BOSCH, електрически, над 10-годишни, нямам никакви забележки.
Тримерът има две глави, които се сменяят, едната е с корда на макара, другата е с къси парчета дебела корда, която се справя и с трева до кръста без проблем, не се къса, изтънява след време и се сменя парчето.

Може би е нещо подобно, но това е по-нов модел.

https://www.toolsfactor.com/%D1%82%D1%80...D0%B0.html

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори

Благодаря ви много за съветите. Намерихме човек наблизо, който внася употребявани от Англия. Ще видим какво ще ни предложи. Люб, точно така правя и аз, заобикалям овошки, премятам кабели и винаги движа и в двете посоки, но моята е електрическа, някаква измислена куча марка, но лека и с много малък диаметър. Това ме тормози много, иначе нямаше да я сменя. Обърнах внимание, че някой модели имат специален вал отзад, за да притиска обратно случайно зкоренената трева и тя да се вкорени отново. Това сигурно е супер екстра, ако косиш райграс, но при мен с обикновен троскот и нямам желание да го вкоренявам отново Smile
Отговори

Тя ще се изскубне само ако е много влажно, при мен изсъхва бързо почвата, и не ми се е случвало. По-често ми се случва като кося голяма и влажна трева, да ми забоксува ножа.

[Изображение: 5.1.2014+%25D0%25B3.+12-04-16+%25D1%2587..jpg]
Отговори

Помощ: гъби в тревата, как да ги ликвидирам?
Отговори

При мен са не само в тревата, с първия валеж след дългата суша изникнаха баш като гъби след дъжд из цялата градина, най-много ме притесняват онез във високите зеленчукови лехи.
Отровни ли са, нищо не разбирам от гъби.

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори

(15-11-2019, 05:01 PM)sasha написа:  Помощ: гъби в тревата, как да ги ликвидирам?
Може да полееш с топсин 20 гр,на 10 литра или пък Амитица имат един био препарат Рейм Золфо с мед и сяра .

Отговори

Незабравке, жива да си, много ти благодаря!
Отговори

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/

[Изображение: klen.png
http://klen.bg/