Публикации: 2
Теми: 0
Член от: Feb 2019
30-04-2019, 05:11 PM
Моят съвет е самоходна косачка. Много по-лека е от обикновената бензинова.
Като включа на самоход, подтичквам след нея.
Колкото до двигателя, нас ни посъветваха да е Briggs&Stratton. Добър е наистина.
При нас тревата е доста и е лесно с новата косачка.
Със обикновената си беше трудно, особено нагоре по лекия наклон.
Публикации: 2
Теми: 0
Член от: Feb 2019
Сега като се замислям май е на редове, но то е само след косенето -първия ден , след това няма редове.
То самохода е само като тръгнеш да косиш направо. Ако не го включиш, си е обикновена косачка.Движиш я
напред-назад, както искаш.
Другото, което се сещам - самоходната ни косачка е с пластмасов корпус и е много по-лека от старата,
която е с метален. Иначе и двете са бензинови и с мотора, който писах по-горе. Сега старата стои за резерва.
Публикации: 1,328
Теми: 39
Член от: Jan 2019
01-05-2019, 05:15 AM
(Последна редакция: Преди 01-05-2019, 10:34 AM от
Байфидан.)
И тримерът, и косачката ми са BOSCH, електрически, над 10-годишни, нямам никакви забележки.
Тримерът има две глави, които се сменяят, едната е с корда на макара, другата е с къси парчета дебела корда, която се справя и с трева до кръста без проблем, не се къса, изтънява след време и се сменя парчето.
Може би е нещо подобно, но това е по-нов модел.
https://www.toolsfactor.com/%D1%82%D1%80...D0%B0.html
"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция." Гертруд Джекил
Публикации: 606
Теми: 24
Тя ще се изскубне само ако е много влажно, при мен изсъхва бързо почвата, и не ми се е случвало. По-често ми се случва като кося голяма и влажна трева, да ми забоксува ножа.
Публикации: 314
Теми: 11
Помощ: гъби в тревата, как да ги ликвидирам?
Публикации: 1,328
Теми: 39
При мен са не само в тревата, с първия валеж след дългата суша изникнаха баш като гъби след дъжд из цялата градина, най-много ме притесняват онез във високите зеленчукови лехи.
Отровни ли са, нищо не разбирам от гъби.
"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция." Гертруд Джекил
Публикации: 314
Теми: 11
Незабравке, жива да си, много ти благодаря!