Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Разпознаване на растения
#31

aya, разбира се че трябваше да запазиш едно, за да знаеш и напред какво имаш ,като порасне. Сега аз вече имам Папая, и мъничко Личи, пораснали в саксиите след години зелена кома))) Папая расте бързо, но не знам как да я упазя от студовете зимата, понеже саксията е голяма и няма вече място в стаите. Ще издържи ли на лестничната площадка, ??Личи е в по-малка саксия и лесно ще намери ъгълче.

"... можем да пораснем с дърветата и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
Отговори
#32

Поздравления за папаята, Алина!
За съжаление обаче, няма да я опазиш зимата на стълбищната площадка. Папаята е тропическо растение, което си иска нужните условия през студените месеци- при температури под 15*С загива.
Прочети темата за Папая във форума на Палмцентър- много има изписано и то от професионалисти, интересно дърво е папаята, има цвят на звездовидна магнолия.
Отговори
#33

Папая за сега расте добре, а Личи забави ръста си..За него не мога да намеря инфо, как да го опазя. Растението до клематиса така и остана неизвестно, вече на метр и 20 горе-долу, оформя се като храст или дърво..Има пораснало още едно непознато растение в градината..листата изглеждат познати, но не мога да сетя..Трябва да направя снимка, може би някой ще познае..

"... можем да пораснем с дърветата и да ги видим, как се променят с нас. Тъй като те ни надживяват, те могат да ни свържат с бъдещето ... ” - Бернд Хайнрих
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/