Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Общи условия за общуване във форума
#1

 
Вземи във този хубав ден
една българска роза от мен -
нека тя да ти разкаже
с ароматния си глас
за Балкана, за морето
и за всички нас.“
Найден Вълчев
 
 
Добре дошли във ФОРУМ ЗА ГРАДИНИ И РОЗИ!
 
Красивата природа на страната ни, разнообразието на климатични области, почвените условия, изобилието на водни ресурси, предопределят България за Рай на Земята.
А Раят, знаете,  е  Градина. И в градините цъфтят Рози.
 
Тук ще видите  множество градини, в които растат едни и същи цветя, но никога няма да видите  две еднакви градини. 
Знаете ли защо?
          Защото всеки човек влага в градината, която извайва, не просто растения, а своето сърце и душа.
Вашата градина е и ще остане уникална – в нея ще вплетете цветята от своето детство, ще поставите мушкатото на прозореца така, както това е правила Вашата баба, но ще добавите и своя индивидуален почерк.
Дали правите градина в двора или превръщате в цветен оазис терасата на Вашия дом, дали търсите единственото  цвете за ъгъла на хола – там, под слънчевия прозорец или пък срещу него, тук сте на правилното място и сте Добре дошли!
Всички тук имаме една цел – да вложим най-доброто, на което сме способни, да споделим своето чувство за хармония и да превърнем заедно градините си във вселена на уют, на вдъхновение, на спокойствие  и красота, а защо не и да покажем, че България цяла е красива цветна градина.
 
„Българска Асоциация градини и рози" вече е факт – роди се българското общество,  което ще разнесе по света славата на българската роза и ще покаже градините на България – с бели кокичета и тънкоснаги лалета в ранната пролет, с люшнали се треви, а сред тях рози в знойното лято, с хризантеми-огньове в златната есен, с горди ели по снежния Балкан – в бялата зима.
С „Българска Асоциация градини и рози“ не само ще създаваме градините си, не само ще ги покажем на приятели отблизо и далеч, но Асоциацията ще е и нашият глас за чиста Земя и Природа, а защо не и ръката, която ще поведе младите хора и ще ги учи да ваят градина както творецът вае картина, и кой знае, навярно утре ще учреди стипендия за ландшафтен дизайн за най-добрите младежи?!
Красивият свят има своите свещенни ценности. 
Ценност, която ревниво пазим и зорко браним, е Приятелството.
Ще бъдете посрещнат с най-добри чувства, ще обсъждате интересите си със съмишленици,  ще черпите опит и ще споделяте Вашия,  ще гостувате виртуално и на живо във форумни градини и с удоволствие ще ни представите Вашата, ще създавате приятелства и ще общувате пълноценно – без ограничения във време и пространство.
Имаме правила, които всички спазваме, с една цел – да опазим приятелството между нас и да вложим силите си в създаване на мечтаната градина.
Затова Ви молим да прочетете внимателно текста по-долу - почувствайте духа на нашия форум и нека общуваме добронамерено, при  зачитане достойнството на всеки тук.
 
НАЧИН НА ОБЩУВАНЕ
I. Ние ценим лекотата и яснотата в общуването, затова Ви приканваме да пишете само и единствено на кирилица. Латиница използвайте за да напишете оригинално име на растение, храст, дърво, парк и всичко, чието оригинално име се изписва с латински букви.
Изключения за писане на български език и на кирилица се допускат за чуждестранни граждани.
 
II. Ние държим всички членове на форума да се чувстват равнопоставени.
Изключение от принципите на равнопоставеност е въведено за Администраторите и Модераторите на сайта -  тяхната отговорност е най-висока и задълженията – най-големи, затова и  правата им са повече.
 
III. Ние поставяме на висота  уважението и справедливостта, затова държим членовете на форума да общуват  при спазване на добрия тон, с уважение към личността на всеки член на форума.  Толерираме  прямотата, откровеността,  своевременната помощ и всяка проявена грижа към другия и неговата градина.
 
IV. Основната ни  цел  е създаване и развитие на градини със собствени лица, при подчертаване на тяхната уникалност и специфично вписване в околната среда,  чрез полагане на грижи с обич, затова тук е добре дошла всяка информация за цвете, храст, дърво, като информацията трябва да е споделена коректно, да е вярна и да не е подвеждаща. Моля, споделяйте Вашия опит, а ако цитирате мнение от статия или друг външен източник – посочете  източника на информация.
 
V. Създали сме структура на форума така, че заглавията на разделите определят и темите, които ще разискваме във всеки раздел.
За да е полезна предоставената от Вас информация, моля:
A) споделяйте я единствено в тема, за която информацията е относима. Ако пренебрегнете това указание, споделената от Вас полезна информация няма да бъде прочетена от друг, за когото би била много ценна. Същото се отнася и до зададен не по темата въпрос – въпросът Ви ще остане без отговор.
Сами разбирате – когато пишем в правилната тема, диалогът е гарантиран. Обратното – когато пишем в неправилната тема, рискуваме информацията да не достигне до тези членове от форума, към които я адресираме.
Пример: Информация за отглеждане на мини рози  в тема за катерливи рози, ще е споделена не на място.
 
Б) Не отваряйте нова тема за дискусия, преди да сте се убедили, че тема за същото съдържание не е открита и отворена за обсъждане. Използвайте търсачката на форума, проверявайте разделите и заглавията на темите.
Дублиращите теми разводняват информацията и създават задължение за Модераторите да обединят темите или премахнат по-късно отворената тема.
 
В) Искате да откриете нова тема, каквато не съществува във форума и ще е полезна за форумното общество? Чудесно!
Моля, определете точно тематиката, конкретизирайте проблема и информацията за обсъждане, и едва тогава изберете заглавието ѝ. Помнете – точното и ясното формулиране на заглавието на отваряната от Вас тема ще държи обсъждането  в зададената от Вас проблематика и ще ориентира съвършено точно членовете на форума, които имат нужда и интерес от обсъждането.
Неспазване на това изискване може да доведе до намеса на Модератори и промяна в заглавието на темата, ако то не е достатъчно ясно и насочващо.
 
VI. Форумът е открит за предоставяне на информация и дискусии по всички теми, които се отнасят до широкия диапазон на градинарството и всички други дейности, свързани с него:
- от създаване на семейна градина, градина на терасата или цветен оазис на балкона, до създаване на паркове и градини в България и по света;  
-от споделяне на интересни, непознати и любопитни истории в областта на градинарството, до споделяне нашето ноу-хау и принос към родовата памет в опазване на семейните традиции, включително с приобщаване на децата ни към тях;
 -от избор на място за беседка, през дизайн и избор на материали за изграждането ѝ, до обзавеждането и украсяването ѝ с рози, включително избор на подноси и сервизи за питиета и бисквити;
-от мястото на барбекюто до пещта за ароматния хляб с хрупкава коричка
-както и за всичко друго, което прави градината и всичко в нея притегателното място за семейството и приятелите ни.
За цялата богата палитра на обсъждане е необходимо да се справяме в подбора на темите, където споделяме мечтите, вижданията, плановете и резултатите си.
Всяка тема, която се отнася до просторния и богат свят на градината, розите, други храсти, дървета и цветя в нея, водни кътове, детски кътове, градински мебели и аксесоари, билки и подправки, храни и питиета и други подобни, ще е добре дошла.
Всяка тема, която дава простор на Вашите умения, творчество и изобретателност в полза на света на градината и розите, е добре дошла.
И още. С дискусии, нагледни примери, съвети и окуражавания, ще създадем много нови градини. Призоваваме опитните потребители, с идградени прекрасни градини, да се отнасят с най-добро чувство към младите, неопитни и плахи градинари – помагайте със съвет, не смазвайте с превъзходство. Помнете – новите хора харесват вас, защото харесват градините Ви,
но не им ли отговорите с човешка топлота, ще престанат да харесват Вас, а после  – и градините Ви.
 
VII. Като създаваме форумно общество, където природата - като цяло и градините ни - в частност, са прокламирана и защитавана ценност, не толерираме и ще бъдат премахвани теми и коментари с:
А) политическо съдържание, насочени към обсъждане на държавни и/или партийни политики и всичко, което касае държавно и политическо устройство и/или отношение към тях.
Б) религиозно съдържание; теми и коментари, подклаждащи расизъм; такива, които създават противопоставяне между членовете на форума – независимо от тематиката.
 
VIII. В структурата на форума е предвидена секция за свободни теми, забавления и раздумка - „БЕСЕДКАТА. ДА ПОСЕДНЕМ И ДА СИ ПОБЪБРИМ“.
 
Фриволността в тази секция не само не е забранена, но и се толерира:
- при спазване правилата на форума  - недопускане теми и коментари с политическо, религиозно, дискриминационна съдържание, както и недопускане на конфронтации между събеседниците.
- както и при спазване Правилата на AdWords – изискванията за рекламиране в Мрежата на Google, които ние приемаме да съблюдаваме така, че да отговорим на минималните изисквания на Мрежата.
Правилата на Google са публикувани тук:
и най-общо представляват изисквания за недопускане на:
 
VIII.1. Забранено съдържание:
А) Забрана популяризиране на фалшифицирани стоки;
Б) Опасни стоки и услуги  - които причиняват щети, вреди, или наранявания;
В) Недопускане на непочтено поведение – не се толерира обмяна на информация за продукти или услуги, които допускат непочтено поведение: хакерски софтуер или инструкции; услуги, предназначени за изкуствено повишаване на трафика на реклама или уебсайт; фалшифицирани документи
Г) Неподходящо съдържание - Ценност е многообразието и уважението към другите, затова не се допускат публикации, в които се показва шокиращо съдържание или се популяризират омраза, нетърпимост, дискриминация или насилие.
Примери за неподходящо или обидно съдържание: малтретиране или сплашване на дадено лице или група, расова дискриминация, принадлежности на група за омраза, жестокост към животни, убийства, самонараняване, изнудване, продажба или търговия със застрашени видове;
Не се допуска съдържание с явен сексуален характер.
Примери: порнография, обективиране на сексуален акт
 
  VIII.2, Съдържание с ограничения
 Отнася се за съдържание, което понякога има деликатен характер за съответната култура или законодателство.
А) Съдържание за пълнолетни
Примери за ограничено съдържание за пълнолетни: стриптийз клубове, еротични кина, списания за пълнолетни, сайтове за запознанства.
Б) Алкохол
Примери за ограничени и допустими алкохолни напитки: бира, вино, саке, спиртни напитки или твърд алкохол, шампанско, подсилено вино, безалкохолна бира, безалкохолно вино и безалкохолни дестилирани спиртни напитки
Г) Авторски права
Спазвайте Закон за авторското право и сродните му права.  
Д) Хазарт и игри
Примери за ограничено съдържание, свързано с хазарт: физически казина; сайтове, където потребителите могат да залагат на покер, бинго, рулетка или спортни събития; национални или частни лотарии; сайтове с агрегатори на спортни коефициенти; сайтове, предлагащи бонус кодове или промоционални оферти за сайтове за хазарт; онлайн образователни материали за игри, свързани с казино; сайтове, предлагащи игри от типа „покер за развлечение“; сайтове с несвързани с казино игри за пари
Е)  Здравеопазване и лекарствени средства
В съответствие с националния закон и отраслови стандарти.
 
Google изисква спазване на всички приложими закони и разпоредби, както и правилата на Google, към които води прикаченият по-горе линк. В случай, че Google  намери съдържание, което нарушава тези изисквания, може да блокира показването му, а в случаите на повтарящи се или груби нарушения може да доведе до сериозни санкции.
 
IX. Обръщаме се към всеки от Вас: Свържете  се с Модератор и докладвайте мнение, което считате, че е в нарушение на правилата по-горе.
 
Х. Ние държим да се чувствате свободни да споделяте своя опит, да задавате въпроси в дискусия и да Ви бъде отговорено с уважение. Вие имате правата върху Вашите съобщения, текстове, снимки и всички изображения, споделени от Вас и от Вашето IP.
Само с изричното съгласие на Администратора можете да регистрирате повече от един акаунт на едно и също IP – това ограничение е в защита на Вашия интерес.
Публикациите на текстово съдържание и снимки от Вашия профил имат доброволен характер, като с публикуването им те стават част от библиотечната форумна информация, с която Вие давате своя безценен принос в изграждане на градинарското общество на България.
 
Бъдете внимателни когато споделяте лични данни, както и когато публикувате снимки с Ваше изображение и/или на членове на семейството Ви.
Лични данни, по смисъла на Закона за защита на личните даннни са „всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.“
Неизчерпателно изброено, може да се приеме, че лични данни са: пълно име; имейл адрес; пощенски адрес; телефонен номер; номер на лична карта, пенсионна, социална или здравна осигуровка, данъчна регистрация или шофьорска книжка; дата на раждане; финансово състояние; политическа принадлежност; сексуална ориентация; раса или етническа принадлежност; религия
 
Моля, обърнете внимание на следната препоръка: Вашата градина, Вашият цветен оазис на балкона или терасата, е желателно да бъдат представени без изображения на деца и членове на семейството Ви.
Моля, не споделяйте снимки, на които е заснет номер на личния Ви автомобил, име и номер на улицата на Вашия дом, както и каквито и да е изображения, от които може да се направи извод за точно местоположение на  дом, двор и градина.
В случай, че потребител не е съобразил тези препоръки и впоследствие отправи изрично искане, снимката ще бъде премахната от Модератор, като потребителят задължително предоставя друга подходяща и относима към темата снимка, за замяна на тази, чието премахване е пожелал. Изискването има за цел да не се допусне накъсване на форумната информация.
Помнете! Ние създаваме градините на България – това е нашата стъпка нагоре, нашето продължение на градинарските традиции в България и приносът ни за опазване на Природата и Земята.
Моля, отчитайте, че тук споделяме градините си, но не и дома, нито семействата си.
Когато посочвате местонахождение на градината си – а тази информация често е необходима, с оглед особеностите на климатичните зони и почва, достаатъчно е да посочите региона - общински център или областен град.
В случай, че потребител посочи в публикациите си населеното място, в което се намира градината му, при поискане наименованието на населеното място ще бъде премахвано.
 
ХI.1. В случай, че потребител пожелае да прекрати участието си в този форум, едновременно с премахване на неговия акаунт и по негово изрично искане, Администратор ще бъдат премахне открити от напускащия форума потребител теми с лична тематика, както и тема за неговата лична градина.
ХI.2. Публикации, направени през профила на потребител, които са част от дискусия по тема и попадат извън случаите по т. ХI.1., не подлежат на премахване, освен ако противоречат на правилата на форума.
 
РЕКЛАМАТА ВЪВ ФОРУМА
ХII. Елемент от създаване на градината е и рекламата.  Рекламата разделяме на две части – такава, която помага на нашите цели  и  неправомерна реклама.
а) Правомерна реклама:
1) С разрешение на Администратор, реклама във форума могат да правят членове на Българска Асоциация градини и рози.
2) Допустимо и полезно е даване връзки към други форуми, сайтове с информация, он-лайн магазини, когато публикуването е в подкрепа на дадено мнение и/или има за цел допълване на информацията, спомага обмяната на опит между потребителит и  засяга обсъжданата тема.
б) Неправомерна и непозволена реклама: Самоцелно публикуване на реклами, рекламни материали и статии; изпращане на рекламен спам към потребителите, включително като лични съобщения.
 
Моля, при получаване на непозволени рекламни материали или какъвто и да е спам, уведомете Модератор или Администратор
 
Надяваме се, че правилно сте разбрали принципите на общуване, които защитаваме в този форум, като сами не толерирате тяхното нарушаване, нито злоупотребявате с неоснователни оплаквания.
 
XIII. В този форум е ЗАБРАНЕНА нерегламентираната търговия, защитена с патент.
 
ХIV. ФУНКЦИИ НА АДМИНИСТРАТОРИ И МОДЕРАТОРИ
1. Администраторите ръководят и управляват този форум.
 
2. Модераторите:
-  При нужда редактират, преместват, сливат, изтриват теми и мнения.
-  Съдействат за решаване на  проблеми при ползването на форума.
- Организират съхраняване на информацията по приключени и затворени теми;
-  Следят за спазване добрия тон;
- Отправят забележки и предупреждават потребители при констатирано нарушение
„Забележки до потребител“ се отправят чрез ползване функцията  „лични съобщения“.
- Налагат санкция на потребителите при нарушение правилата на форума.
 
3.  Санкциите при неспазване на правилата на общуване във форума са:
 а) премахване на мнение на потребител
б)  налагане на забрана за достъп до форума и публикации за определен период от време.
в) отстраняване на потребител без право на последваща регистрация
4. При нарушаване изискванията за спазване на добрия тон в общуването, обективирани в разпоредби от I (едно римско) до VII (седем римско) модераторът налага санкция „премахване на мнение“
 
5.1. При 3 (три) нарушения на които и да е от разпоредбите по т. I., III, VII, както и при нарушаване изискванията на Googlе, обективирани в раздел VIII, модераторът налагат санкция „забрана за достъп и публикации за определен период от време“
5.2. При всички случаи на колебание дали е осъществено нарушение на изискванията на добрия тон в общуването, модераторът ще се ръководи от следната дефиниция:
Нарушаване на изискванията за спазване на добър тон в общуването е осъществено винаги, когато на обсъждане е поставена личността на потребител или е изнесен  във форума текст на негово лично съобщение, или е публикувана лична или конфиденциална информация за него или член на семейството му, или спрямо потребител е осъществено провокативно поведение, включително чрез коментар, както и във всички случаи, когато е засегната личността, самоуважението, честта, достойнството и личния живот на потребител, нанесена му е обида или на неговото мнение и позиция е отговорено с ирония, снизхождение, сарказъм или подигравка.
5.3.. Периодите, за които може да бъде налагана санкция „забрана за достъп“ за нарушение по т.5.1, т.5.2. и т.5.3., са 7-дневен срок при първо нарушение, 14-дневен срок при второ нарушение, едномесечен срок при трето нарушение. При всяко следващо нарушение, санкцията „забрана за достъп“ се увеличава с по един месец спрямо предходната санкция. След три нарушения, както и в случай, че последната наложена забрана за достъп е със срок 6 месеца, по преценка на администраторите и модераторите, може да се наложи санкция „отстраняване на потребител“ със забрана за достъп до форума от страна на потребителя и от неговия IP адрес.
 
6.1.  Нарушаване на забраната по т.XIII за търговия, които растения са защитени с патент, се санкционира незабавно от Модератор или Администратор със забрана за достъп на нарушителя до форума за срок от 7 дни при първо нарушение, 14 дни при второ нарушение и 3-месечен срок при трето нарушение.
6.2. Всяко следващо нарушение по т. 6.1. се санкционира със забрана за достъп до форума със срок 1 месец над срока на предходно изтърпяната санкция. 
6.3. В случай, че последната наложена забрана за достъп е със срок 6 месеца, по преценка на администраторите и модераторите, може да се наложи санкция „отстраняване на потребител“ със забрана за достъп до форума от страна на потребителя и от неговия IP адрес.
7.1. Решенията на Модераторите и Администраторите на форума не подлежат на обсъждане нито между  потребителите на форума, нито между потребители и Администратор/Модератор. Неспазване на това правило ще се отчита за нарушение и е самостоятелно основание за налагане на санкция на потребител, като при първо нарушение коментарът на потребител ще бъде премахнат, при второ нарушение нарушителят се санкционира със забрана за достъп до форума за срок от 14 дни, и при трето нарушение се санкционира със забрана за достъп до форума за срок от 1 месец.
7.2. Всяко следващо нарушение по т. 7.1. се санкционира със забрана за достъп до форума със срок 1 месец над срока на предходно изтърпяната санкция. 
7.3. В случай, че последната наложена забрана за достъп е със срок 6 месеца, по преценка на администраторите и модераторите, може да се наложи санкция „отстраняване на потребител“ със забрана за достъп до форума от страна на потребителя и от неговия IP адрес.
 
8. Комуникации между потребители и Модератор:
а) потребителите уведомяват Модератор при:
1) мнение на друг потребител, направено в нарушение Правилата на този форум;
2) при спам, ботове, нерегламентирана търговия, неправомерна реклама в мнения, теми и получена на лични съобщения
3) когато е необходимо Модератор да премести важна информация на Първа страница в конкретно посочена тема
4) Споделяне на идеи и предложения за развитие на форума и такива към Българска Асоциация градини и рози.
 
УВАЖАЕМИ ПОТРЕБИТЕЛИ,
С регистрацията и създаване на профил в този форум, Вие се съгласявате с Общите условия за общуване във Форума, както и с всички последващи изменения в тях, които може да бъдат наложени от практиката или представляват изисквания в законодателството.
При промяна в законодателството, промените настъпват по силата на закона и се публикуват във форума
 
С пожелание за ползотворни дискусии  и приятни теми за разговор  в споделените ни градини! 
 
                                       Екипът на  ФОРУМ ЗА ГРАДИНИ И РОЗИ
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/

[Изображение: klen.png
http://klen.bg/