Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА – АРОМАТЕРАПИЯ И ЗДРАВЕ
#21

Oregano /риган/ е природен антибиотик и е едно от най-мощните етерични масла, което се използва от векове в традиционни практики. Риганът притежава антиоксидантни свойства. Поради високото си съдържание на фенол, трябва да се внимава при вдишване или разпръскване на риган, достатъчни са само една - две капки. Освен това, маслото от риган трябва да се разрежда с базово масло, когато се прилага върху кожата. Една капка, приета вътрешно всеки ден, може да помогне за поддържането на здрава имунна функция /приемайте я в капсула/. Риган може да се приема и по-често, ако е необходимо за подкрепа на имунната система, срещу болка, инфекции, противогъбично, антибактериално, антивирусно. Освен, че е популярна подправка за готвене, риганът поддържа здравословна храносмилателна и дихателна функция, при вътреше прием в капсула . Използва се при артрити, ревматизъм, травми, кожни обриви и екземи, при главоболие, мигрена, болки в ушите (маже се зад ухото), гъбички по ноктите, ужилване от пчели, изгаряния. 
Използва се като мощен почистващ, когато смесен с вода се използва за почистващи препарати. 
УПОТРЕБИ
Вземете една капка в капсула или в 120 мл. течност дневно, за поддържане на здрава имунна функция и здравословната дихателна функция. 
Сложете една капка масло от риган в сос за спагети, пица или печено.
Поставете 10 капки в спрей с 0.500 мл. с вода за почистване на повърхността.
Използвайте три до четири капки в дифузера .
Локална употреба: Разредете една или две капки с doTERRA Fractionated Coconut Oil и след това нанесете на желаната област.
При вътрешен прием - не използвайте повече от 10 дни.
Не се препоръчва за бременни жени и трябва да се има предвид, че понижава кръвното налягане.

[Изображение: 50057629_10217913248727649_2861217744131...e=5D15D54D]
Отговори
#22

ДЕТОКС ПРОГРАМА. 
Всеки сезон почистваме къщата си и се освобождаваме от нещата, които не просто заемат място, а и ни пречат да се наслаждаваме на живота. Защо телата ни да са различни? Продуктите в този комплект, приети в точното време и в правилните количества, може да ни помогнат да се справим с токсичните натоварвания и да помогнем
на тялото ни да има здравето, от което се нуждаем, за да максимизираме живота си!

Cleanse and Restore Enrollment Kit е 30-дневна програма създадена за да помогне на тялото да се освободи от токсините и да подкрепи функцията на системите и органите на тялото. Има 3 десетдневни фази : активиране, нулиране, обновяване.
Този комплект за захранване е изпълнен с най-важното за насърчаване на здравето през целия живот.

В комплекта има doTERRA Lifelong Vitality Pack, Zendocrine Softgels, Zendocrine Complex, DigestZen TerraZyme, GX Assist, PB Assist+, DDR Prime Softgels, Lemon essential oil.
LifeLong Vitality Pack - основни хранителни вещества и мощни антиоксиданти за насърчаване на енергията, здравето и жизнеността
xEO MegaTM е хранителна добавка съчетаваща етерични масла с естествени морски и растителни източници на омега 3 масла и каротеноиди, които насърчават здравословната функция на много от основните органи на тялото. Вземете 2 меки капсули със сутрешното хранене и 2 меки капсули с вечерното хранене или общо 4 за деня.
Microplex VMzTM - отговаря на висок стандарт на витамини и минерални добавки, тъй като осигурява витамини и минерали, които липсват в повечето съвременни диети. Вземете 2 меки капсули със сутрешното хранене и 2 меки капсули с вечерното хранене или общо 4 за деня.
Alpha CRS- Този клетъчен витален комплекс съдържа естествени ботанически екстракти, които подпомагат клетъчната функция. Вземете 2 меки капсули със сутрешното хранене и 2 меки капсули с вечерното хранене или общо 4 за деня.
TerraZyme - този продукт е патентована смес от активен пълноценен ензим, който подпомага усвояването на хранителните вещества и здравословното храносмилане и метаболизъм. Вземете по 1 капсула на всяко хранене или общо 3 за деня.
Zendocrine Blend Softgels - този детоксикиращ комплекс е патентована смес от екстракти от храни, които поддържат здравословното изчистване на черния дроб, бъбреците, дебелото черво, белите дробове и кожа. Вземете 1 мека капсула със сутрешното хранене и 1 мека капсула с вечерното хранене или общо 2 за деня.
GX Assist - тази почистваща формула е комбинация от етерични масла и каприлова киселина за подпомагане на почистването и поддържането на храносмилателната система. Вземете 1 мека капсула с вечерното хранене.
PB Assist - този пробиотик е смес от пробиотични фибри и 6 различни вида пробиотични микроорганизми които подпомагат положителния баланс и разпространението на полезни бактерии. Вземете 3 капсули с вечерното хранене.
DDR Prime - този клетъчен комплекс е патентован микс от етерични масла, комбинирани за да подпомагат здравето, функцията и обновяването на клетките. Вземете 1 мека капсула със сутрешното хранене и 1 мека капсула с вечерното хранене или общо 2 за деня.
Lemon Essential Oil е натурално етерично масло почистващо организма и спомага за храносмилането. Добавете 2 капки на 240 мл. вода 5 пъти на ден или общо 10 капки за деня.

[Изображение: 50931794_10218008900438882_2859336982247...e=5D14EDE8]
Отговори
#23

При употреба чрез нанасяне на стъпалата, етеричните масла са много ефективни.
sinus - синус
ears - уши
eyes - очи
shoulder - рамо
liver - черен дроб
gallbladder - жлъчен мехур
ascending colon - възходящо дебело черво
appendix - апендикс
brain - мозък
pineal - eпифиза
pituitary - хипофиза
parathyroid - паращитовидна жлеза
thyroid - щитовидна жлеза
trachea - трахея
bronchial - бронхи
lung - бял дроб
thymus - тимус
spine - гръбначен стълб
esophogus - хранопровод
stomach - стомах
transverse colon - напречно дебело черво
adrenal - надбъбречна жлеза
kidney -бъбрек
small intestine - тънко черво
rectum - ректум
coccyx - опашна кост
sciatica - ишиас
heart - сърце
spleen - далак
pancreas - панкреас
descending colon - низходящо дебело черво
uterus - матка
ovaries - яйчници
shoulder - рамо
bronchial tubes - бронхиални тръби
testes - тестиси
prostate - простата


[Изображение: 52595316_10218180717254195_2111249130637...e=5D1C88F0]
Отговори
#24

Както подсказва името, Elevation е ободряваща комбинация от етерични масла, които съчетават еуфоричните аромати, за да подобрят настроението ви, да повишат чувството на увереност и да увеличат енергията ви. Оказва положително влияние при разстройство на вниманието АДД /синдром на дефицит на вниманието - ADD/.

Elevation съчетава вдъхновяващи и еуфорични флорални аромати на Lavandin, Lavender, Melissa, Ylang Ylang, and Osmanthus with Tangerine, Elemi, Hawaiian Sandalwood, and Lemon Myrtle, за да създаде уникална комбинация, която насърчава положително настроение и чувство на увереност. 
УПОТРЕБА
Дифузирайте 3-4 капки сутрин преди събуждане на децата, за да създадете положително и енергично настроение.
Разтрийте 1-2 капки от етеричното масло разредено с базово масло около сърцето, слепоочията или китките, за да повишите настроението и да повишите жизнеността.
След дълъг, напрегнат ден, вземете вана с няколко капки Elevation, за да намалите чувството на стрес.
Избягвайте слънчева светлина или ултравиолетови лъчи до 12 часа след прилагането на продукта.


[Изображение: 52071526_10218161350490038_6985551959465...e=5CE8EB5A]
Отговори
#25

Комплексът за клетъчно здраве DDR PRIME от 30 мл вече не е активен за САЩ. Предлага се в шишенце от 15 мл., което означава, че скоро и за Европа ще заменят 30мл шишенце с 15мл.
Ще направя обща поръчка за да е по- ниска доставката, ако желаете да се включите, моля пишете ми ! Сега е моментът да се купи DDR PRIME от 30 мл., по- голямото количество винаги е по- изгодно. 
Според свидетелства на майки на деца с аутизъм и ДЦП, използването на DDR PRIME помага за развитието на говора.
DDR Prime включва тамян, див портокал, мащерка, карамфил, лимонена трева, градинска чубрица, които които поддържат здравословна клетъчна цялост и помагат да се защити тялото от оксидативен стрес в клетъчната ДНК. DDR Prime стимулира имунитета и клетъчното здраве . "Някои определят комплекс DDR Prime като „Здравна застраховка в шишенце“."

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛЕТЪЧНИЯ КОМПЛЕКС ОТ ЕСЕНЦИАЛНИ МАСЛА DDR PRIME НА DOTERRA ОТ Д-Р ДЕЙВИД ХИЛ

Клетъчният комплекс DDR Prime на dōTERRA е патентована формула от специално подбрани есенциални масла, въз основа на натрупаната информация от множеството изследвания на тази тема – защита на ДНК на клетките от увреди и поправяне на увредено ДНК на клетки.
Огромен брой хора споделят своите положителни отзиви от употребата на клетъчния комплекс DDR Prime.
В него са включени есенциални масла, специално подбрани заради способността им да въздействат върху конкретни цели в 3 посоки – 1) превенция на ДНК от увреди, 2) стимулиране на апоптоза и 3) оксидативен стрес. И трите цели са много логично свързани и произтичащи една от друга.
ЦЕЛ 1 на клетъчния комплекс DDR Prime на dōTERRA е превенция на ДНК от увреди.
Точно по какъв начин есенциалните масла предпазват срещу увреди на ДНК все още не се знае, но резултатите от изследванията са категорични, че това се случва.
Изследванията показват, че есенциалните масла, които показват този отговор и действат предпазващо, са тамян, мащерка и лимонена трева.
ЦЕЛ 2 на клетъчния комплекс DDR Prime на dōTERRA е стимулиране на апоптоза.
Ако все пак това не е възможно и се достигне до увреда на ДНК, която организмът не успява да поправи и не влезе сам в състояние на апоптоза, то втората цел е стимулиране на апоптоза. В началото стана дума, че есенциалните масла могат да различават здравите клетки от болните, т.е. могат да стимулират естествения отговор на тялото (или поправяне на ДНК, или апоптоза – клетъчна смърт при невъзможност за поправяне на ДНК).
Така че, за пореден път, есенциалните масла при необходимост могат да стимулират апоптоза.
Маслата, които са подбрани за тази цел, са лимонена трева, карамфил и ниаули (ниаули е от семейството на чаеното дърво).
Лимонената трева има освен предпазващи функции, също и способност да стимулира апоптоза, в случай че клетката е увредена и не е поправена. Това много добре илюстрира функцията на маслата да различават здрави клетки от болни клетки, за което стана дума по-рано.
Отново не е ясен точно механизмът на действие, но резултатите категорично говорят, че и трите масла имат способността да стимулират апоптоза.
Знае се, например, че карамфилът прави това като разрушава клетъчната мембрана, с което всъщност предизвиква клетъчна смърт.
ЦЕЛ 3 на клетъчния комплекс DDR Prime на dōTERRA е елиминиране на източниците на оксидативен стрес.
Третата цел е подпомагане за елиминирането на външните и вътрешните източници на оксидативен стрес – по правило есенциалните масла имат висок антиоксидативен капацитет.
Маслата, които са посочени тук, са портокал и градинска чубрица, макар че карамфилът също може да се постави в тази категория, тъй като е изключително силен антиоксидант.
Клетъчният комплекс DDR Prime на dōTERRA подкрепя организма в способността му да функционира в режим на превенция на ДНК увреди, на оксидативен стрес, на мутации на клетки, които погрешно са избегнали процеса на апоптоза.
Комплексът DDR Prime категорично помага да намалим поне някои рискове за здравето си.
Затова е добре всеки от нас да помисли за възможността да си го набави и да го приема всекидневно.
Не на последно място, с цел гарантиране, че приемът няма да бъде напразен и организмът ще усвои всичко необходимо, при производството на клетъчния комплекс DDR Prime, dōTERRA използват системата Lipid Assimilation System, с помощта на която включените в комплекса масла ще бъдат усвоени без проблеми в стомашно-чревния тракт. С помощта на тази система съдържимото в комплекс DDR Prime достига успешно до кръвообращението, където есенциалните масла вече могат да бъдат отделени от протеините, към които са били прикачени дотогава.
Някои определят комплекс DDR Prime като „Здравна застраховка в шишенце“.
Състоянието на здраве не означава, че няма да бъдем изложени на нежелани влияния. Състоянието на здраве означава, че тялото ни може да развие устойчивостта, която е необходима, за да устоява на атаките.
Като оставим настрана всичко онова, което не можем да контролираме и факта, че не знаем защо се случват нежеланите въздействия, може би е по-важно да помислим за това какво можем да направим НИЕ, за да помогнем на организма си да бъде по-устойчив на тях.
И, разбира се, здравословният начин на живот е важен – хранене, течности, движение, отработване на стреса… Той попада измежду нещата, които можем да правим, за да намалим риска за здравето си.
В допълнение към тези фактори, мнението на д-р Дейвид Хил, че си струва да опитаме лично ефекта на клетъчния комплекс DDR Prime на dōTERRA.


[Изображение: 45704873_10217348282523847_5623928205715...e=5D1BFD64]
Отговори
#26

Подаръчният комплект Amavi  имаше голям успех през май и сега, само за ограничен период от време, можете да закупите тези продукти индивидуално.

Amavi Touch - рол он
Onyx Balance Bath Bar - сапун
Amavi Aftershave Lotion - лосион за след бръснене
Тези продукти са на разположение в Европа до 31 август, до изчерпване на запасите.
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НОВИЯТ DŌTERRA AMAVI™ GIFT SET
Питали ли сте близките Ви мъже как би изглеждал перфектният ден според тях? Много мъже биха казали, че най-прекрасният ден би бил този без задачи за изпълнение, крайни срокове и бързане. doTERRA Amavi™ Gift Set е създаден, за да помогне на мъжете да се погрижат за себе си, да забавят темпото и да се наслаждават на живота.  Този нов комплект, наличен за ограничено време, включва бленда на dōTERRA Amavi™ Touch, сапуна за баня Onyx Balance, лосиона за след бръснене dōTERRA Amavi™, четка за бръснене, тривка от американска агава и купа за смесване със шпатула.  Името „Amavi“ идва от латинската фраза „Veni, Vidi, Amavi“, която в превод означава „Дойдох, видях, обикнах". Изразът представя идеята, че животът е пътуване, което трябва да се изпита, и че радостта може да бъде открита навсякъде. Налична е единствено в Европа, до изчерпване на количествата.
DŌTERRA AMAVI™ TOUCH
Единственият по рода си бленд е съставен от етеричните масла Дървото на Буда, Балсамова ела, Черен пипер, Хиноки и Пачули. Маслото от Дървото на Буда може да бъде открито само в бленда dōTERRA Amavi™ и е единственият начин да се насладите на уникалния аромат на Дървото на Буда от dōTERRA. Земният аромат на Amavi работи заедно с химията на всеки един, за да успокои, ободри и пренасочи ума. Черният пипер, който се съдържа в Amavi Touch може да помогне за успокояване на нервите или тревожността. Блендът е създаден и за да успокоява раздразнената кожа и да подпомогне здравия ѝ вид. Дървесните масла помагат за успокояването и облекчаването, а билките допринасят за младежкото излъчване.
ЛОСИОН ЗА СЛЕД БРЪСНЕНЕ DŌTERRA AMAVI™
Лосионът за след бръснене dōTERRA Amavi™ облекчава и успокоява кожата. Той излиза извън рамките на онова, което очаквате от един обикновен афтършейв, осигурява интензивна хидратация и намалява появата на дефекти за гладък тен. Освен това помага на кожата да изглежда стегната и млада. Спомага за забавяне на преждевременните признаци на стареене и намалява появата на бръчки.
Подобно на бленда Touch, етеричните масла, използвани в лосиона за след бръснене са масло от Дървото на Буда, масло от чаено дърво, Балсамова ела, масло от мента и масло от Litsea Cubeba. Формулата е лека и не е мазна, освен това попива бързо в кожата. Лосионът е идеален за използване всяка сутрин след бръснене и вечер преди лягане.
САПУН ЗА БАНЯ ONYX BALANCE
Този суров, ръчно изработен сапун за баня включва популярния бленд dōTERRA Balance™. Сапунът за баня Onyx Balance е африкански черен сапун, направен от растителни съставки, пълни с витамин Е. Включва уникална комбинация от масло от шеа, кокосово масло и масло от палмови ядки. Докато някои сапуни изсушават кожата, благодарение на овлажняващите си съставки сапунът за баня Onyx Balance ободрява и освежава цялото Ви тяло и Ви предоставя усещане за дълбоко почистване. Сапунът може да се използва не само в банята, а и за перфектно бръснене.

[Изображение: image.jpg]

percentage dice d&d
Отговори
#27

НОВ ПРОДУКТ ЗА ЕВРОПА YARROW POM на doTerra
Масло от бял равнец и семена от нар - това не е просто масло от бял равнец, това е "метаболитна подкрепа".
Това е единствената по рода си професионално създадена смес от етерично масло от равнец и масло от семена от нар със студено пресоване, предлагащи мощни ползи както за кожата, така и за тялото. Предназначено е да бъде вашето решение за истински подход отвътре към жизненост, цялостно благосъстояние и, честно казано, как да получите това сияние. Тази синергична и първа по рода си смес по естествен начин регулира защитните фактори на транскрипцията на тялото, като същевременно активира протеините, предпазващи кожата (инхибирайки ензимите, които разграждат еластичността и колагена), като добавя предимство за насърчаване на производството на колаген.
В допълнение, тази активна ботаническа централа може да се прилага локално за съживяване на стареещата кожа и приемана вътрешно за насърчаване на здравословната метаболитна функция. С основни химични компоненти пуникова киселина (омега 5), антиоксиданти, β-кариофилен и хамазулен, този веган приятелски активен ботанически дует поддържа клетъчната, имунната и нервната система и подмладяването, когато се приема вътрешно.

✅успокояващо за кожата
✅подпомага производството на колаген
✅натурален ботокс
✅успокоява тялото и ума
✅подпомага мозъка и централната нервна система
✅помага за възстановяване и подсилване на мускулната тъкан след травми
✅помага против стареене
✅регулира кръвното налягане
✅регулира холестерола
✅антиоксидантна защита
✅помага на сърдечните тъкани
✅осигурява мощна антиоксидантна поддръжка
✅насърчава здравето на клетките и имунната система
✅поддържа здравословната метаболитна функция

Приемайте с чаша вода, в капсула или чрез нанасяне върху кожата.
Консумирайте една до две капки сутрин и вечер, за да насърчите здравословния метаболизъм.
За да насърчите имунната система, приемайте една до две капки Yarrow|Pom.
Като част от рутината си за грижа за кожата, нанесете Yarrow|Pom, за да помогнете за млада и здрава кожа или за да намалите появата на петна.
Направете си успокояващ масаж с няколко капки Yarrow|Pom, за да успокоите напрежението.
Приемайте с чаша вода, в капсула или чрез нанасяне върху кожата.

(изберете субтитри на български език от СС във видео менюто)
https://vimeo.com/341339078?fbclid=IwAR3...PgDk6hjDgQ
Отговори
#28

MELALEUCA - ЧАЕНО ДЪРВО
[Изображение: 1.jpg]
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/