Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дивите птици в нашите градини

Браво, Bell!  Heart
От няколко години я дебна кукувицата и не мога дори да я видя, камо ли да я снимам!

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори

Не е птица,но е пак летящо.
[Изображение: IMG-20200422-100934998-3.jpg]
Отговори

Красива е!

От мен една дълга серия от въздушно шоу, не знаех, че и гарванът си съперничи с хищните птици

.jpg DSC_0037.JPG Размер: 114.08 KB  Сваляния: 103

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори

Отговори

Отговори

Страхотна серия, Роуз! Доста свирепи войни във въздуха.

При мен са щъркелите, поне няколко семейства кръжат.

[Изображение: DSC-0027.jpg]

Обичат да идват по залез на полето до нас.

[Изображение: DSC-0095.jpg]

[Изображение: DSC-0098.jpg]

От два дни пристигнаха и лястовиците, но тях е мисия невъзможна да ги снимам. Ще се опитам все пак, когато кръжат над езерото да пият вода в движение.
Отговори

Семейството гугутки свиха гнездо в иглолистното до перголата с рози. По цял ден някоя гугутка лежи в гнездото. Струва ми се доста рехаво, защото дървото не е гъсто и как ще издръжи на пролетни порой от дъжд не ми е ясно. Но, не съм гугутка и те си знаят Tongue

[Изображение: DSC-0046.jpg]

[Изображение: DSC-0063.jpg]

По време на карантина и хранилка сътворихме. Уж, това бил подходящ модел за тях  Rolleyes  

[Изображение: DSC-0047.jpg]

[Изображение: 95499100-2282702715366302-3339113717160738816-n.jpg]

Едно ново семейство идва на водопой при езерото. Не знам какви са  Rolleyes

[Изображение: DSC-0126.jpg]
Отговори

Една срамежлива сойка, която кацна на терасата и си показа само роклята с гол гръб.

Отговори

Bell, сойката ти и с прическа  Rockout

И при нас дойде пролетта, днес кръжаха щъркели Smile

Отговори

Момичета, помагайте със съвети...
Имам сериозен казус за разрешаване и е спешен. Моите любими червеношийки си направиха тази година гнездото в топиара кипарис. Стъблото му е с височина не повече от метър. Вече имат 4 бр малки, което е страхотно, но един котарак- скитник ги надуши и постоянно дебне около гнездото. Прз деня не е проблем, все някой от нас наобикаля и го пъди, но снощи към 12ч пушех последна цигара на верандата и го видях да се промъква току под гнездото. Цяла нощ се будех и тичах до двора, но това не е решение. Все ще ме издебне и ми отидоха пиленцата. 
Мисля да преместя гнездото в съседния супер бодлив юниперус комунис, но не знам какво ще е поведението на възрастните пилета...
Отговори

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/

[Изображение: klen.png
http://klen.bg/