Публикации: 1,327
Теми: 39
Член от: Jan 2019
Еха,Нини, каква реколта
Моят опит този сезон с доматите, пръскани са основно в началото на сезона, че доста дъжд се изваля тогава- Рейм Золфо, редуван с Хелиосуфр, общо 3-4 пъти, калциев сулфит - мисля, че много им харесва -двукратно, и един път с Фитосев. Садени са в глина с компост и по шепа оборска тор, чат-пат поливани с разтворена гранулирана птича тор, в началото на сезона и с коприва.
Въшки и други буби не съм забелязвала по доматите, всичките миризливки са концентрирани по малините и къпините поетапно и явно затова не закачат зеленчука.
Лимонцид замества ли Нимазала, ползвам го най-вече за чемширите, заедон с Рапакс?
Хелиосуфр не бива да престоява, става като лепило.
"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция." Гертруд Джекил
Публикации: 585
Теми: 7
Член от: Feb 2019
Роуз, Лимоцид е три в едно, инсектицид, фунгицид и акарицид, по-скоро засилва действието на Нимазала. Аз го взех основно заради цикадите в двете градини, пръскам основно в зеленчуковата и там само някоя заблудена миризливка има, цветната градина е почти на собствен имунитет.
За следващия сезон непременно ще пръскам с калций, зеленчука явно има нужда от него.
Публикации: 120
Теми: 0
Член от: Feb 2019
На вилата досега с нищо не сме пръскали овошките освен с бордолезов разтвор, но те и бяха малки растения. Тая година обаче вече имат плодове и се чудя с какво като био препарат и кога да пръскаме догодина та сливите да нямат червеи.
Има ли някъде такава дискусия? Вишните и черешите бяха ОК, ама при сливите е на 100% всичко с червейчета.