Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Биопрепарати за растителна защита от Амитица ООД
#21

Да,ама не! Big Grin Според експертите на Амитица високите температури не пречат на ефективноста на Нимазал,така,че измислихме комбинация с Нимазал,Хелиосол и Рапакс.Рапакс е срещу ларвите на сивата ливадна пепепруда,която е главната напаст тази година,а Нимазал действа срещу възрастните пеперуди.Три пръскания през 7 дни.За 600 кв.м.60 мл.Рапакс ,120 мл.Нимазал. Smile
Високите температури намаляват действието на Натуралис,понеже гъбата ставала ленива от жегата. Big GrinОтговори
#22

Доволна съм от препаратите, не ползвам никаква химия в зеленчуковата градина и мисля реколтата е доволно количество. Имах проблем с едни черни въшки, може и да не е въшка, по краставиците, вътре в оранжерията, в началото на сезона. Пръсках с Пирегард, има 24 часа карантинен период, след това редовно с комбинацията Нимазал, Лимоцид , Хелиотерпен (Хелиотерпена не бил най-добрия прилепител, но си взех миналата година цял литър и ще карам и догодина с него). Имам много малко миризливки и сиво гниене на два сорта домати - Сан Марцано  и 
Меделина - не са моите сортове. Всичко останало е с традиционните за мястото пригорели листа, които почиствам и изхвърлям. Няколко пъти пръсках с прясно мляко и йод.
Уча се още  Big Grin

[Изображение: 20220716-125900.jpg]


[Изображение: 20220721-104456.jpg]
Отговори
#23

Еха,Нини, каква реколта Heart

Моят опит този сезон с доматите, пръскани са основно в началото на сезона, че доста дъжд се изваля тогава- Рейм Золфо, редуван с Хелиосуфр, общо 3-4 пъти, калциев сулфит - мисля, че много им харесва -двукратно, и един път с Фитосев. Садени са в глина с компост и по шепа оборска тор, чат-пат поливани с разтворена гранулирана птича тор, в началото на сезона и с коприва.
Въшки и други буби не съм забелязвала по доматите, всичките миризливки са концентрирани по малините и къпините поетапно и явно затова не закачат зеленчука.

Лимонцид замества ли Нимазала, ползвам го най-вече за чемширите, заедон с Рапакс?

Хелиосуфр не бива да престоява, става като лепило.

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори
#24

Роуз, Лимоцид е три в едно, инсектицид, фунгицид и акарицид, по-скоро засилва действието на Нимазала. Аз го взех основно заради цикадите в двете градини, пръскам основно в зеленчуковата и там само някоя заблудена миризливка има, цветната градина е почти на собствен имунитет. 
За следващия сезон непременно ще пръскам с калций, зеленчука явно има нужда от него.
Отговори
#25

На вилата досега с нищо не сме пръскали овошките освен с бордолезов разтвор, но те и бяха малки растения. Тая година обаче вече имат плодове и се чудя с какво като био препарат и кога да пръскаме догодина та сливите да нямат червеи.
Има ли някъде такава дискусия? Вишните и черешите бяха ОК, ама при сливите е на 100% всичко с червейчета.
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 2 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/

[Изображение: klen.png
http://klen.bg/