Българска Асоциация Градини и Рози. Популяризиране и насърчаване на градинарската дейност като изкуство и начин на живот.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Биозащита срещу болести и вредители
#61

Някак си се надявах, че тая година наистина ще ме подмине пеперудата. Да живееш в заблуда е хубаво понякога, но в случая не помага на чемширите. Та вчера не знам защо поседнах с кафето точно при тях и поразрових един. В ръката ми фръкна пеперуда, ококорих се, преди два дни бяха чисти и си живеех спокойно, че няма да мъкна пръскачката. Оказа, че нападнат е само тоя- една единствена пеперудка и една гъсеница, даже нямаше видими поражения. Е, вече са напръскани, но редовните прегледи ще станат задължителни, тъкмо ги докарах до прилични топки, ще е престъпление да ги съсипя от немарливост. Та, момичета и момчета, бъдете внимателни, гадинката е тук!
Отговори
#62

Ох, шокирана съм, бръкнах с една дебела пръчка да ровя вътре в чемширите, за да оглеждам за гъсеници и вътре в короната...змия!
Дано поне яде гъсеници Angel
За чемширите - при мен всяка година гъсеницата напада първо един по-едролистен.
Съседите ми си дооскубаха чемширите, така че останаха само моите за изяждане и тази твар сигурно ще се прехвърли и на други растения Huh

"Притежанието на много красиви растения не създава градината. Те са само нейна колекция."   Гертруд Джекил
Отговори
#63

Миналата година съпругът си търси в двора голямата топка здравец. Няма я Big Grin ! По същата причина като твоята, предния ден така млатих с лопатата, че не остана нито змия, нито здравец. По принцип ги оставям да избягат, но зад мен беше кучето, което хуква да се бие с тях, а да се биеш с пепелянка не е добра идея и се намесвам аз.
И да съм по темата...  Не мисля, че има опасност за другите растения в градината. И даже е по-добре, че са останали само твоите чемшири, по-лесно ще ги опазиш, особено ако съседите не ги контролират стриктно и пеперудата се намножи...
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)


Разсадник [Изображение: xnezabravka-flowers-1.png
http://nezabravkaflowers.com/